Siden forrige oppdatering har vi hatt fornøyelsen av å få to av våre kunder på besøk for å ta prosjektene nærmere i øyensyn. Knut Bjøberg og Wenke Dalseng besøkte Eastbourne i noen dager, og ble vist rundt på flere av prosjektene. Du kan lese mer om investor-besøket nedenfor!

South Coast Residence

Etter en rask kikk på Marine Residence (som faktisk lå vegg i vegg med hotellet), var første stopp South Coast Residence i Peacehaven. Dette var Vitae  nvestments’ første prosjekt med tilpasning til rullestolbrukere. Her møtte vi Fiona (manager), samt Barry som nylig ble utskrevet fra sykehus etter amputasjon av høyre ben:

Barry hadde infeksjon som ikke ville avta, og etter lang tids behandling uten tilfredsstillende resultater måtte legene ta en brutal beslutning og amputere benet. Barry har tatt dette med imponerende humør, men venter på tilpasning av sitt eget hjem før han kan flytte tilbake. I mellomtiden bor han hos oss, og blir  godt ivaretatt av Fiona.

Etter dette gikk turen til Goffs Residence – vårt nyeste prosjekt:

 

Goffs Residence har pr idag brukstillatelse for 12 boenheter, men arealene innvendig er tildels dårlig utnyttet. Arbeidene med oppussing og en moderat endring av planløsningen i førsteetasje har nylig startet, og endringen gir plass til hele FIRE nye leiligheter- to på bakkeplan, en i andre etasje og en loftsleilighet. Byggesøknad er levert, og forventes klar i løpet av 3-4 måneder. I mellomtiden ferdigstilles de 12 eksisterende rommene, hvorav 6 er på  akkeplan med full rullestoltilgang og egne kjøkken.

Byggearbeidene startet denne uken, og teamet vårt er i full gang:

Goffs Residence er et eksempel på et svært godt egnet prosjekt for Vitae Investments, fordi eiendommen allerede har godkjenning for bruk, i tillegg til store arealer (både inne og ute) som har potensiale for bedre utnyttelse. Både risiko og ventetid er dermed vesentlig redusert, ettersom oppussing kan starte umiddelbart og prosjektet gir leieinntekter så snart første fase av arbeidene er ferdigstilt. 

Arbeider i neste fase (når nevnte utvidelser er godkjent) vil ikke påvirke eksisterende boenheter i særlig grad. I tillegg har eiendommen gode parkeringsmuligheter og uteområder som kommer beboere og ansatte til gode. Som prikken over i’en blir det et eget separat kontorbygg med overnattingsmulighet for ansatte. Det er stor sannsynlighet for at Goffs Residence vil bli bemannet med døgnvakt av hensyn til beboerne og deres behov. Dette blir nødvendigvis reflektert i leieprisene, da det i praksis tredobler bemanningen.

Etter en god gjennomgang av prosjektet, gikk turen videre til Sackville Residence.

Her møtte vi Pamela (regional manager), og fikk presentert den planlagte utvidelsen av arealene i bakgården som idag er ubenyttet og godt egnet til konvertering. Utarbeidelse av tegninger og byggesøknad er i siste fase (som inkluderer forhandlinger med naboeiendommen om overtakelse av ubenyttede hagearealer). Og nye boenheter på bakkeplan betyr selvfølgelig full rullestoltilpasning – som den lokale kommunen har svært lite av fra før.

Turen gikk nå videre til Clifton Residence – Vitae Investments’ andre prosjekt som ble ferdigstilt tilbake i 2021. Eiendommen som benyttes av Hastings kommune har vært 100% fullbooket siden oppstarten, og bidrar godt til selskapets stabile leieinntekter.

På turen tilbake til Eastbourne satt nok våre besøkende igjen med mange inntrykk. Etter utsagnene å dømme var turen absolutt vellykket:

“Vi hadde gledet oss lenge til turen til Eastbourne og var spente på å se flere av prosjektene. Magnus og Aksana ga oss en fantastisk omvisning som langt overgikk våre forventninger. Møtet med managerne Fiona og Pamela imponerte oss også stort. Måten de tar vare på beboerne framsto helt enestående, og vi er overbevist om at deres engasjement og medmenneskelighet er en grunnpillar som gjør prosjektene helt unike. Aksana er en viktig brikke for å veilede disse medarbeiderne og viser ekte glød og entusiasme for arbeidet i tillegg til alle andre tråder hun drar i sammen med Magnus.

Denne turen har gitt oss enda sterkere tro på at Vitae Investments’ prosjekter er meget bærekraftige. Vi føler det derfor trygt å fortsette med våre investeringer i selskapet. 

Besøket vi fikk oppleve på Goffs Residence ble også spesielt. Vi opplevde det svært interessant å komme til et prosjekt med så mange muligheter og som var helt i oppstartsfasen. Det var interessant å få se tegningene og få innføring i planene videre for dette stedet som vi kommer til å følge med stor interesse framover. Vi takker Magnus og Aksana for stor gjestfrihet og ser fram til en ny tur neste år.”

Wenke Dalseng og Knut Bjøberg

Kunne du tenke deg å gjøre det samme?

Kunne du tenke deg en tur til Sørkysten av England og kanskje ta en titt på prosjektene våre? Vi viser gjerne besøkende rundt, og omkringliggende områder har  mange attraksjoner å by på. Tog fra Gatwick (Norwegian flyr hit) til Eastbourne tar en liten time, og hotellene er mange og varierte.

Vi hører gjerne fra deg dersom du vil høre mer eller vurderer et besøk 🙂