Vi er allerede noen dager inne i andre halvår i 2023, og det er på tide med en nyhetsoppdatering fra Vitae Investments.

I denne nyhetsoppdateringen ser vi nærmere på tre av de litt større pågående prosjektene, samt en vurdering av økonomien i selskapet for resten av året.

Albert Residence nærmer seg ferdigstillelse

Albert Residence i Bognor Regis (21 enheter) er ca 75% ferdig. Det gjenstår noeoverflatebehandling, tekniske installasjoner, samt arbeider i et fåtall enheter som fortsatt er bebodd av opprinnelige leietakere.

 

Fordelen er imidlertid at resultatet blir mer varig, og at overflater og isolasjon er betydelig bedre enn før. Vi har også benyttet en underleverandør som benytter spray-sparkling, noe som har vist seg effektivt og kostnadsbesparende, spesielt på større prosjekter. Vi kommer tilbake over sommeren med vår sedvanlige prosjekt-video som vil vise eiendommens forvandling fra start til slutt.

 

Sackville Residence – Fase 2

Vi har tidligere presentert Sackville Residence i Bexhill som nå består av 14 enheter, inkludert 2 ett-roms leiligheter og 2 to-roms leiligheter for familier – alt ferdigstilt og operativt.

Fase 2 av dette prosjekter er utvikling av området bak hovedbygningene (markert på bildet under):

 

Vi er nå klare for å sende inn byggesøknad for etablering av ialt 16 nye enheter, hvorav 12 er på bakkeplan og tilpasses rullestolbrukere. Her ser du tegningene:

Sackville Residence prosjektet har vært et godt prosjekt, i den forstand at første fase av prosjektet var begrenset til relativt enkel kosmetisk oppgradering av eksisterende rom og leiligheter, slik at disse kunne settes i drift i løpet raskt i etterkant av en begrenset byggeperiode og dermed sikre økonomien i prosjektet. I tillegg hadde eiendommen stort potensiale for videreutvikling av områdene på baksiden, som vil kunne gi eiendommen et betydelig økonomisk løft dersom planene godkjennes.

Vi gleder oss til å komme tilbake med oppdateringer etterhvert som fase 2 av prosjektet skrider frem!

Goffs Residence er siste skudd på stammen

Advokatene sluttfører i disse dager kjøpet av Goffs Residence i Eastbourne.

På samme måte som Sackville Residence, er dette en eiendom som allerede har godkjenning for bruk som hybelhus (13/15 enheter), men med potensiale for utvidelse – både innenfor den eksisterende bygningen samt mulighet for et nybygg på den romslige tomten (se bildet over). Igjen har vi fokus på etablering av enheter på bakkeplan med tilpasning for bevegelseshemmede beboere.

Første fase vil omfatte oppgradering og forbedring av eksisterende enheter innenfor nåværende tillatelser, samt forberedelse av byggesøknad og etablering av tilsammen 19 rom innenfor veggene av den eksisterende bygningen.

Fase to er foreløpig på konsept-stadiet, og vi tenker i retning av et nybygg med 15- 20 enheter, avhengig av hva byggesakskontoret vil tillate. Uansett ligger dette an til å bli et godt tilskudd til våre andre eiendommer i Eastbourne – Cavendish Residence og Marine Residence.

Hva skjer fremover?

I løpet av halvåret som vi nå såvidt er inne i, vil Vitae Investments idriftsette ikke mindre enn 53 enheter:

   • Albert Residence (21 enheter)

   • Wolsey Residence (19 enheter) – mer om dette i neste nyhetsbrev!

   • Goffs Residence (13 enheter)

  Dette styrker selskapets kontantstrøm betydelig, og vil bygge opp en større kapitalreserve i tiden som kommer. Selv om boligmarkedet generelt i UK viser fallende priser, ser vi ingen tegn til at etterspørselen etter våre typer prosjekter påvirkes negativt, men ønsker uansett å sikre at selskapet har en solid økonomisk ryggrad i årene som kommer.

  Dersom du liker investeringskonseptet vårt, men er usikker på fremtiden, anbefaler vi at du tar en prat med oss – vi vil gi deg utfyllende svar på alle spørsmål du måtte sitte inne med.